Energy Report

Energy_Report
Seminar. Literatura Noii Ordini Mondiale PDF Imprimare Email
Scris de Ninel Ganea   
Miercuri, 21 Septembrie 2016 07:46

distopiaCursul își propune o prezentare și o discuție despre patru romane clasice ale literaturii distopice. Ca teme generale vor fi urmărite relevanța lor pentru modernitate, presupozițiile antropologice și filozofia politică implicită, cu un accent special pe amplasarea fiecărui roman într-un context ideologic anume. În același timp, vor exista trimiteri și comparații inevitabile la textele utopice notorii (Republica, Utopia sau Călătoriile lui Gulliver) pentru a pune în evidență locurile comune, dar mai ales diferențele specifice. În subsidiar, vor fi atinse și distopiile cinematografice, mai ales în cazul ecranizărilor romanelor în discuție.

Seminarul se adresează celor interesați de istorie contemporană, pasionaților de istoria ideilor, literatură și filozofie. Însă, practic, oricine dorește o introducere livrescă în totalitarism, eugenie, transhumanism, tehnocrație și alte variațiuni ale acelorași erezii, este binevenit. În consecință, pentru participarea la seminar nu e nevoie de standarde formale, însă lectura cărților în discuție va fi mult apreciată.

Temele întâlnirilor:

Noi_Evgheni Zamiatin

Minunata Lume Nouă_Aldous Huxley

1984_Gerorge Orwell

Acea putere hidoasă_C.S. Lewis

Perioada de desfășurare a cursului

Cele 8 întâlniri ale cursului se vor desfășura în perioada 11 octombrie – 29 noiembrie 2016, săptămânal, marți, începând cu orele 18,30. Durata întâlnirii este de cca 2h/întâlnire.

Locație

Cursul se desfășoară la sediul Academiei Private pe Calea Călărașilor 161, et. 2, cam. 26, sector 2, București.

Preț:

  • 350 RON – curs complet de 8 întâlniri
  • 100 RON – o carte în 2 întâlniri
  •   60 RON – 1 întâlnire

Studenții și elevii beneficiază de reduceri: 250 RON curs complet / 75 RON o carte în 2 întâlniri / 60 RON – o întâlnire.


Share/Save/Bookmark
  Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Recomandam

Banner

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner