Energy Report

Energy_Report
Explicatii alternative pentru SIDA PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Ninel Ganea   
Luni, 27 Iunie 2011 10:33

 

Articolul de mai jos nu este o expunere stiintifica deoarece imi lipseste cu desarvarsire orice pregatire in acest sens. Incerc doar sa prezint cateva puncte de vedere alternative cu privire la cauzele si tratamentul SIDA, prezentate de oameni cu o competenta recunoscuta, pana nu demult, la nivel mondial. Opiniile altor persoane avizate pe acest subiect sunt binevenite.

Invazia statului modern in aproape toate dimensiunile vietii contemporane a adus cu sine risipa, birocratie si coruptie generalizata. Invazia ideologica a corectitudinii politice in discursul public occidental a inhibat libertatea de exprimare academica si dezbaterile de idei, altele decat cele aprobate oficial. Consecinta a fost ostracizarea celor ce nu s-au inchinat la dogmele oficiale ale relativismului si triumful ideilor de-a gata (pentru un studiu de caz cu referire la evolutionism vezi documentarul “Expelled”, regizat de Ben Stein).

In medicina lucrurile se pare ca nu au stat cu mult diferit, daca e sa aruncam o privire la dezbaterea asupra cauzelor si tratamentului SIDA.

Ceea ce se poate constata in prezent este ca, din fericire, epidemia heterosexuala a bolii intarzie sa apara in SUA, Canada si Europa, in pofida predictiilor sumbre facute in urma cu aproximativ 20 de ani. Astfel, din totalul celor infectati in Occident cu aceasta boala, 66% sunt persoane homosexuale, iar 32% reprezinta consumatori de droguri injectabile. Cu alte cuvinte, stilul de viata (in special dependenta de amfetamine, dar nu numai) are o influenta decisiva in aparitia acestei boli. Iar tocmai acest lucru il sustine, de pilda, Luc Antoine Montagnier (foto), laureat al premiului Nobel pentru descoperirea sindromului imuno-deficitar (HIV).

In interviul acordat pentru documentarul “House of Numbers”, cercetatorul considera ca o persoana cu un sistem imunitar bun poate elimina acest virus fara probleme in conditiile unei nutritii si igiene normale si, lucru la fel de important, fara ajutorul medicamentelor. Astazi, laureatul francez al premiului Nobel pentru medicina a emigrat in China pentru a scapa de ceea ce el numeste “teroarea intelectuala” declansata impotriva sa, ca urmare a unor cercetari legate de homeopatie.

Un alt om de stiinta important, Peter Duesberg, profesor de biologie moleculara la Universitatea din California, Berkeley, si membru al Academiei Nationale de Stiinte a SUA contesta legatura dintre HIV si SIDA, precum si ipoteza transmiterii sexuale a bolii (O prezentare a teoriei sale poate fi urmarita aici). Peter Duesberg considera ca aparitia SIDA este cauzata de trei factori determinanti:

1. folosirea pe termen lung a drogurilor precum cocaina, amfetaminele, heorina si nitriti inhalanti, in special de catre homosexuali

2. medicamentele antiretrovirale prescrise pacientilor detectati pozitiv

3. subnutritia si apa infectata, cauza aparitiei SIDA in Africa.

Potrivit unor site-uri ca Wikipedia, comunitatea academica apreciaza teoria lui Peter Duesberg, considerat in anii ’70 un copil minune al medicinei, drept pseudo stiinta.

Duesberg inca nu a emigrat in China insa toate cererile sale pentru granturi de cercetare au fost respinse. Atacurile ad hominem s-au inmultit, profesorul de origine german fiind catalogat drep “nebun”. Nu cu foarte mult timp in urma Universitatea Berkeley a deschis o ancheta privind un posibil conflict de interese, dar nu au existat urmari neplacute pentru el.

Alti oameni de stiinta importanti care si-au exprimat indoiala cu privire la ortodoxia HIV/SIDA sunt Kary Mullis, laureat al premiului Nobel pentru chimie, si matematicianul Serge Lang, pentru a numi doar doua dintre cele mai relevante nume .

Din punct de vedere liberal/conservator, cred ca se pot face anumite observatii, mai ales daca ne uitam la ce se intampla in alte domenii academice precum economia sau psihologia (unde paradigme antistiintifice precum keynesismul respectiv psihanaliza domina autoritar, in pofida contra evidentelor strigatoare la cer).

In primul rand, toate ipotezele revizioniste cu privire la SIDA sunt incorecte politic. A sustine ca stilul de viata (homosexualitate, droguri, etc) determina aceasta boala nu te face foarte simpatic in academiile contemporane. Bineinteles ca asta nu inseamna ca revizionismul detine aprioric statutul de adevar universal, dar in lumea in care traim astazi ii confera statutul de pseudostiinta.

Toata cercetarea academica se bazeaza pe finantare care, de cele mai multe ori, provine de la stat sau, in cazul medicinei si chimiei, de la companii farmaceutice. Ori toti revizionistii SIDA recomanda eliminarea medicamentelor clasice din tratament, ba mai mult le considera responsabile pentru decesele pacientilor. Deci, nu exista motive prea multe de a incuraja cercetari in aceasta directie

Nu in ultimul rand, implicarea statului, prin Departamentele si Ministerele Sanatatii, creeaza probleme suplimentare prin excesul de incompetenta si coruptia generata de grupurile de interese ce controleaza practic aceste birouri.

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Recomandam

Banner

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner