Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Despre aur si terorism PDF Imprimare Email
Economie
Scris de Florin Rusu   
Vineri, 10 Iunie 2011 12:50

 

Inevitabilul s-a produs! Guvernul federal american a reusit sa obtina o condamnare impotriva oricarei tentative de “free-banking”. Monopolul statului asupra monedei, si implicit a sistemului bancar, desi a condus la cea mai grava criza din ultimii 70 de ani, trebuie pastrat cu orice pret. Drept urmare, oricine incearca sa concureze impotriva acestui urias sistem construit pe picioare de lut va fi acuzat de terorism si va plati cu inchisoarea.

Legea lui Gresham sustine ca moneda rea o scoate de pe piata pe cea buna, mai exact ca, in momentul in care guvernele supraapreciaza o moneda, aceasta o inlatura de pe piata tranzactiilor pe cea subapreciata, care va folosita in special ca mod de economisire.

Numai ca in prezent autoritatile au mai descoperit o forma “inventiva” de aplicare a legii lui Gresham, inlaturarea de pe piata, prin interventii in forta, la propiu, a monedei bune (aurul sau argintul).

In SUA, de exemplu, Bernard von NotHaus a fost condamnat in urma cu doua luni de un tribunal federal pentru “conspiratie” si “contrafacere” in tentativa sa de a produce dolari Liberty de argint. Von NotHaus ar putea fi condamnat la 25 de ani de inchisoare. In plus, in cursul acestei operatiuni, deferalii au confiscat argint in valoare de 7 milioane de dolari.

Dincolo de manevrele mai mult decat dubioase ale guvernului federal, mesaul transmis este extrem de clar: “Nu incercati sa oferiti americanilor alternatie la dolarii de hartie, pentru ca altfel venim dupa voi!”

Dovada cea mai clara - declaratia procurorului federal din districtul de vest al Carolinei de Nord, Anne M. Tompkins, care a descris cazul drept “o forma unica de terorism domestic menit a submina moneda legitima a Statelor Unite ale Americii”. Potrivit unui comunicat al Departamentul de Justitie al SUA, procurorul ar fi explicat ca “desi aceste forme de activitati anti-guvernamentale nu implica violenta, ele sunt extrem de insidioase si reprezinta o amenintare evidenta la adresa stabilitatii economice a tarii”.

Marea greseala a lui von NotHaus a fost aceea ca a folosit simbolul dolarului ($) si sintangma “Trust in God” pe moneda pe care a tiparit-o, ceea ce a usurat munca procurorilor. Cu toate acestea, se pare, cel putin potrivit avocatului lui von NotHaus, ca acestia si-au retras capul de acuzare principal, bazat pe articolul 1, sectiunea 8, clauza 5 a Constitutiei SUA, care deleaga Congresului puterea de tiparire de monede si de reglementare a valorii acestora. Totodata, Congresului i se deleaga si puterea complementara de a restrictiona circulatia monedelor care nu au fost emise sub autoritatea sa. “Deci, concluzionau gresit procurorii in opinia judecatorului, este o existenta unui sistem de monede private menit a concura cu moneda oficiala reprezinta o incalcare a legii”.

 

PS: in cazul in care credeti ca in Romania nu se poate intampla asa ceva, reveniti luni pe site sa va minunati

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner