Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Despre elite, revolutii si alte lucruri PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Ninel Ganea   
Marţi, 17 Ianuarie 2012 10:12

protests1. Predomina ideea ca responsabilitatea situatiei atarna pe umerii tuturor politicienilor, insa ei nu sunt singuri in aceasta poveste. Guvernul are un Consiliu Fiscal, din care fac parte profesori la ASE, toate partidele au consultanti, strategi si membri proveniti de la facultatile de stiinte politice (S. Lazaroiu, M. Pieleanu, A. Bulai, Cristi Preda), premierul a fost si el profesor universitar, mult slavitii (de catre presa economica) manageri privati se comporta absolut la fel de iresponsabil si inept ca politicienii, cand ajung in functii, societatea civila traieste, in buna masura, pe banii statului, presa e mai socialista decat orice guvern. Elitele Romaniei sunt in fata....nu e nimic dincolo de ele.

2. Marea “realizare” a acestei guvernari o reprezinta compromiterea ideii de reforma liberala (“de dreapta”) si privatizare. Pare ironic, dar un guvern care nici macar nu a incercat sa privatizeze ceva, a ajuns sa fie asociat cu “statul minimal” si alte concepte goale. Toate asa-zisele reforme initiate in ultimii patru ani au tins spre un corporatism crancen. Legea sanatatii, legea educatiei, ideea aduceri de manageri privati la companii de stat, nu au insemnat nicio privatizare, nicio scoatere a statului din vietile noastre. Taxele au crescut, reglementarile au ramas in functie, bine mersi. Molohul birocratic colecteaza impozitele si privatizeaza profiturile. Din nefericire, dar deloc intamplator, putina lume are revendicari sanatoase.

3. Lucrul cel mai trist in Romania este ca lipseste orice fel de traditie liberala, orice fel de alternativa la diversele formule de interventionism agresiv. La “reforma” guvernului se raspunde cu “privatizarea ucide”. Iar eu, ca si cetateanul turmentat, nu pot sa votez niciodata, pentru ca nu am de fapt optiuni.

4. Revolutia are o presa buna la noi, mai ales ca traim intr-o tara ce si-a construit identitatea in urma conspiratiilor pasoptiste. Nici conservatorii status-quoului (oricare ar fi el) nu ne lipsesc, pentru ca mobilizarea e grea, pierderile mari, iar privilegiile sigure. Ne sincronizam ca prin minune cu toate miscarile nefaste din Occident, mai ales ca ne-am trezit la viata exact cand lumea civilizata isi pregatea declinul.

5. Un participant la miting ce dorea sa vorbeasca impotriva miscarilor oculte si a cartelului international al bancilor a fost intrerupt brutal de un moderator tv experimentat.

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner