Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Bancheri vs greci PDF Imprimare Email
Economie
Scris de Ninel Ganea   
Marţi, 05 Iunie 2012 08:39

1sorosCelebrul miliardar si activist al Noii Ordini Mondiale, George Soros, a avertizat in weekend ca UE tinde sa dispara daca puterile europene nu iau noi masuri pentru “salvarea” cu forta a Greciei.

“O soarta similara cu cea a Americii Latine asteapta acum Europa. Asta este responsabilitatea pe care trebuie sa o constientizeze Germania si celelelate state creditoare….Dar scenariul cel mai probabil este ca euro va supravietui deoarece o destramare a zonei euro ar fi catastrofala nu doar pentru periferie, dar si pentru Germania”, a afirmat expertul in investitii cu ajutorul statului.

Politicile avute in vedere de mai toti specialistii ce mor de grija Uniunii sunt reductibile in esenta la una singura: inflatie. Desigur exista diverse sinonime menite sa dea o aparenta de diversitate in optiuni: scheme de asigurare a depozitelor la nivel european, obligatiuni comune, acces direct al bancilor la fondul de salvare al zonei euro, etc. Insa “salvarea” vine, de cele mai multe ori, doar din tiparnita BCE.

Potrivit unor informatii publicate de Wall Street Journal, germanii nu ar avea probleme serioase in a-si continua sprijinul pentru salvarea UE. “In spatele scenei, oficialii europeni muncesc la un plan grandios, similar celui propus la summitul din mai, a declarat un inalt oficial comunitar. El a spus ca Germania este decisa sa accepte aceasta varianta, cu conditia evidenta a unui transfer de suveranitate in chestiuni fiscale. Este o conditie dura in aproape toate statele membre si ar putea implica modificari la tratatele UE”.

In fapt, lucrurile nu sunt asa de complexe precum le prezinta publicatiile financiare si media traditionala. Plecarea Greciei din zona euro ar reprezenta o catastrofa nu pentru eleni, ci in special pentru banci si fanaticii regimului centralizat cu sediul la Bruxelles.

Robert Wenzel considera ca asistam, de fapt, la un razboi intre bancheri si popor:

“Soros is wrong, the creditors don't hold all the cards, it is really a game of chicken between debtors and creditors, with the debtors not caring if they win. They have options. The debtors can simply refuse to pay bankster debt and see if the German's pay the bills (Through agreed upon ECB money printing). If the German's fail to agree to such a program, the Greeks can leave the EZ, return to the drachma and default on the debt or pay it out in devalued drachma. The banksters are pushing for the Germans to agree to a further bail out and they are using the crisis to force a tighter fiscal union. In many ways such a union will, indeed, look like a German empire with a hinterland.

But, when you come down to it, it's the people versus the banksters. Will the officials of EZ countries turn their rule making authority over to a unified EZ or will the people of the EZ countries raise enough hell to prevent such an occurrence.”

 

 

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner