Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

In cautarea taxei globale PDF Imprimare Email
Economie
Scris de Ninel Ganea   
Duminică, 30 Septembrie 2012 23:42

who_mogOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pregateste, sub obladuirea Bancii Mondiale, prima taxa globala si va propune in noiembrie aceasta masura la o conferinta internationala ce se va desfasura in Coreea. Industria tutunului, altadata favorita establishmentului, va primi o noua lovitura sub forma unei accize care va merge pana la 70% din pretul pachetului de tigari. Potrivit OMS, cele 43 de tari unde ar urma sa se aplice aceasta masura vor genera venituri bugetare cumulate de aproximativ 5,5 miliarde de euro. Cifrele nu sunt relevante decat ca note de subsol ale unui idei comuniste internationale implementata prin tot mai multe mijloace (amenintari globale, pandemii, ecologie, samd).

Proiectul Organizatiei reprezinta o aberatie nu atat prin dimensiunea spolierii, in sine irelvanta, ci prin natura unui act, care consfinteste in practica debutul in forta al statului mondial. Odata ce se confera atributul taxarii unei entitati globale, ce a mai supravietuit din suveranitatea nationala se va prabusi cvasi iremediabil. In aceasta situatie cu greu va mai putea fi intors “mersul istoriei” sau al “progresului”. Banii rechizitionati din scrum vor hrani o birocratie care se va extinde treptat si care va inventa noi probleme pentru a parazita ramasitele de economie sanatoasa. Nu stiu daca astfel de propuneri, tot mai frecvente, sunt roadele unui design iluminist, insa devine destul de limpede ca “spiritul timpului” se misca in directii sumbre.

Cea mai faimoasa propunere de taxa globala a fost “carbon tax” menita a reduce impactul fenomenului inca nedemonstrat al incalzirii globale. Opozitia unor tari ca Rusia, China sau SUA au redus insa impactul acestei masuri, desi se pare ca ideea va reveni in forta. Mai recent, aceeasi OMS a dorit introducerea unei taxe care sa se aplice utilizatorilor de internet pentru a finanta diverse vaccinuri si medicamente pentru tarile subdezvoltate. Simultan acest impozit ar fi atins trei idei fundamentale: libertatea de exprimare, suverantiatea nationala si reducerea populatiei. Din fericire, s-a renuntat pentru moment…    

Organizatia Mondiala a Sanatatii e departe de a fi o cooperativa de binefacere. Scopurile sale manifeste sunt de a inlocui sistemele medicale nationale si a centraliza deciziile catre o autoritate globala. Adica OMS.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea ca toate tarile sa isi cedeze suveranitatea, in special in termeni de cercetari medicale si dezvoltare, si sa le transfere catre sine pentru a distribui sanatate, asa cum crede de cuviinta. Nimeni nu va avea vreun cuvant de spus in aceasta privinta deoarece OMS va fi singura autoritate din lume” (Mike Adams).
In alta ordine de idei, ar trebui mentionate si cateva stiri recente, destul de bune, macar pentru pastrarea optimismului: raportul devastator asupra organismelor modificate genetic (desi la noi s-a trecut cu vederea faptul ca ultimii ministrii ai agriculturii au fost drapelele Monsanto), scaderea drastica a increderii in ziarele si publicatiile traditionale, razboiul cu Iran inca nu a inceput.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner