Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Razboiul se prepara PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Ninel Ganea   
Joi, 13 Octombrie 2011 09:18

iran

Avem urmatorul scenariu: un guvern islamist, se subintelege fundamentalist, adica din Iran, ce finanteaza grupari teroriste in Orientul Mijlociu, angajeaza cativa agenti secreti pentru a lua legatura cu un cartel mexican al drogurilor, care isi va trimite oamenii in SUA pentru a-l ucide pe ambasadorul Arabiei Saudite, iar apoi vor incheia misiunea cu amplasarea de bombe la ambasada Israelului din Washington si la cea din Buenos Aires. Scopul: destabilizarea regiunii.
Ipoteza de mai sus pare atat de nerezonabila incat sunt convins ca nici macar la Holywood nu ar putea fi regizata intr-un film mai acatari, desi FBI nu este de aceeasi parere.  “Complotul seamănă cu paginile unui scenariu de la Hollywood cu implicaţii reale”, a afrimat directorul FBI, Robert Mueller. Sigur ca da....

Si cu toate astea, “bomba” de mai sus a fost lansata de prim procurorul american Eric Holder, care a “deconspirat” diabolicul plan pus la cale de guvernul din Teheran. A fost sustinut de nume foarte grele ca presedintele Obama si secretarul de stat Hillary Clinton, in opinia careia “Iranul depaseste orice limita si va trebui tras la raspundere”.

Iar pentru a da credibilitate acestei fantasmagorii, presa occidentala a relatat povestea “impartial”.Adica dupa ce au “dezvaluit” toate mecanismele de actiune teroriste, dupa ce au facut scheme cu teribilul complot, dupa ce au aratat circulatia banilor, dupa ce au prezentat amenintarile americane, au inserat o scurta declaratie persana cum ca totul e o facatura.

Bineinteles ca din toata desfasurarea de forte informationale nu puteau lipsi expertii si specialistii in securitate, strategie si politica externa.  In costume impecabile, cu fete serioase si voci grave, analistii au condamnat actul potential, desi nu si-au pus nici macar un mic semn de intrebare asupra veridicitatii.

“Nu stiu ce dovezi exista in aceasta privinta, dar nu sunt in pozitia sa le pun la indoiala”, a declarat Ray Takeyh, membru de vaza in Council of Foreign Relations (celebra organizatie despre care s-au facut si cateva filme documentare interesante, cum ar fi cel al lui Edward Griffin sau Aaron Russo) si profesor la Georgetorwn University.

Vicepresedintele american Joe Biden nu s-a lasat mai prejos si si-a pus toata autoritatea in joc. “Cand veti vedea prezentat cazul, veti realiza ca exista suficiente dovezi pentru aceasta acuzatie”, a spus in cadrul emisiunii “Good morning America”. Doar ca nu exista alte dovezi in afara declaratiilor oficiale, pe care oamenii ar trebui sa le ia de bune, pentru ca.... sunt oficiale.

Potrivit lui Ken Pollack, un celebru ofiter CIA transformat in analist de politica externa in special pentru  regiunea Orientului Mijlociu si presedinte al Brookings Institute, “acest act demonstreaza ca Teheranul este mai rau si mai viclean decat a fost vreodata si ar trebui sa ne aduca aminte ca Iranul nu este o tara normala chiar daca facem eforturi de imaginatie”.  

Asadar, noul razboi se apropie incetul cu incetul, pe masura ce “dovezile” impotriva regimului se aduna cu sprijinul tacit al media. Iar ca sa nu ne lansam in generalizari nedrepte, e bine de citit si aceasta stire (http://www.timeslive.co.za/thetimes/2011/07/27/third-iranian-nuclear-scientist-shot-dead).

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner