Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Scoala socialista de gandire de la BNR se intalneste azi cu „Big Brother”-ul de la Bilderberg PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Ionut Balan   
Vineri, 14 Octombrie 2011 11:15

Iata ce spunea consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, luni, intr-un articol de opinie din Ziarul Financiar: „Banca Nationala isi exprima pozitia exclusiv prin comunicate ale Consiliului de Administratie, comunicate ale BNR sau prin vocile guvernatorului, prim-viceguvernatorului si ale viceguvernatorilor. Atat. In conditiile in care specialisti din BNR sunt invitati de televiziuni, de posturi de radio sau de presa scrisa sa participe la dezbateri publice, cu opinii personale, nu sunt opriti si nici nu sunt cenzurati”. Problema este insa legata de urmatorul punct de vedere: Pentru evitarea efectelor nocive determinate de functionarea libera a pietelor, se impune interventia statului prin reglementari adecvate, care sa previna excesele, abuzurile si pagubele suportate de toti cetatenii (marea majoritate fara nici o vina in manifestarea disfunctiilor pietei); a crede in autoreglementareapietelor este ca si cand ai considera ca un cazinou poate fi lasat pe mana jucatorilor cu speranta ca acestia se vor autodisciplina. Acesta e formulat intr-o prezentare de pe site-ului BNR de Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Oare reprezinta opinia sa personala (evident, necenzurata) ori a bancii centrale? Daca e sa ne luam dupa spusele domnului Vasilescu e pozitia Bancii Nationale, fiindca domnul Georgescu e prim-viceguvernatorul ei.

Adrian Vasilescu continua opinia din ZF spunand: „Este deja notoriu faptul ca Banca Nationala, dincolo de atributiile pe care le indeplineste, de autoritate a statului responsabila cu politica monetara si valutara, cu autorizarea, reglementarea si supravegherea institutiilor de creditare, s-a afirmat ca o puternica scoala de cercetare si de gandire economica”. Din pacate insa, daca aceasta scoala e inspirata de Florin Georgescu gandirea e eminamente socialista. Si dovada ca astfel stau lucrurile se vede si din faptul ca in prezentarea lui Georgescu e citat Etienne Davignon, presedintele Institutului Egmont, care isi exprima, la randul sau, ideile intr-o nota foarte socialista: Pacatul originar nu este consumul pe datorie, ci disparitatile crescande in procesul de distributie a valorii intre profit si salarii => determina angajatii sa apeleze tot mai mult la credite de la banci care isi obtin sursele de imprumut tocmai de la beneficiarii unor sisteme inechitabile de distribuire.
Daca a ratat cumva careva din Banca Nationala a Romaniei lectiile scolii de gandire socialiste, ignorata ii va fi „tratata” vineri, 14 octombrie 2011, la conferinta “Uniunea Europeana dupa criza datoriilor suverane”, terapie de grup in cadrul careia va conferentia vicontele Etienne Davignon, de asta data in calitate de presedinte al Grupului Bilderberg. Din pacate, ziaristii nu vor avea sansa sa “respire” ideile socialiste in aceeasi sala cu nobila figura, ci se vor delecta cu proiectia video a conferintei in sala alaturata. Am intrebat daca pot sa-i pun o intrebare vicontelui-holograma prin intermediul videotelefonului, dar mi s-a spus ca nu-i posibil asa ceva. Eram curios sa chestionez nobila imagine virtuala de ce e intitulata conferinta: “…dupa criza datoriilor suverane”. Adica a trecut? Poate ca-mi va satisface curiozitatea macar prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, ca tot n-am inteles ce treaba are Banca Nationala, a carei pozitie o exprima, cu inlocuirea paradigmei economice compromise de actuala criza “individualism, profit cu orice pret si indiferenta fata de valorile morale” cu paradigma viitorului “spirit de solidaritate, profitabilitate in conditii de stabilitate si respect fata de morala sociala”.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner