Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Presa vrea sange! PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Florin Rusu   
Marţi, 18 Octombrie 2011 09:09

98% din canalele tv din Romania au descoperit in aceasta saptamana tragedia, e adevarat nu cea greaca, perisabila (din punct de vedere al culturii moderne), ci cea carosabila. Ziaristi, politisti, politicieni, psihologi, psihanalisti, astrologi, magicieni, politologi au analizat, psihanalizat, construit, deconstruit intr-un adevarat tour de force de peste 48 de ore un grav accident de circulatie. Presa romana are macar o scuza in demersul sau sangeros: a oferit ceea ce consumatorul sau cere. Audientele confirma acest lucru!

In SUA situatia este insa si mai paradoxala: un candidat republican la nominalizarea pentru candidatura la presedintie, care, potrivit oricarui studiu de piata ti-ar garanta, indiferent daca esti sau nu de acord cu opiniile sale, un rating mai mare decat oricare dintre contracandidati, este boicotat sistematic de media americana. Iar de data aceasta, constatarea are la baza nu un show de comedie, precum Daily Show al lui Jon Stewart, sau impresiile simpatizantilor lui Ron Paul, ci un studiu efectuat de o asociatie a breslei incriminate: Pew Research Center's Project for Excellence in Journalism, care arata ca Ron Paul a fost principalul protagonist al unor stiri referitoare la campania republicana pentru nominalizare in doar 2% din cazuri.

De-a lungul timpului, sondajele l-au clasat pe Ron Paul constant pe locul al III-lea in cursa pentru nominalizarea pentru White House (cu exceptia ultimei saptamani, cand Herman Cain l-a surclasat inclusiv pe Mitt Romney si potrivit, unui sondaj Rasmussen, este singurul care l-ar invinge pe Obama. Cu toate acestea Herman Cain se afla, alaturi de Ron Paul la finalul listei cu favoriti ai mass-mediei americane). Daca despre Cain se poate spune ca presa a fost luata prin surprindere de ascensiunea sa extrem de rapida, in cazul lui Ron Paul, aceasta nu pare a avea nicio scuza. Noroc cu internetul.

Lasand la o parte temele sale de campanie, care, desi in campania din 2008 erau privite drept excentrice, au fost preluate de toti contracanditatii sai (reducerea deficitului bugetar si datoriei publice, dininuarea prerogativelor statului federal, eliminarea welfare state, “end the Fed”, atacul impotriva corporatismului si al oricarui “bail-out” promovat de acesta etc), Ron Paul avea toate atuurile pentru a ajunge pe prima pagina a ziarelor sau in “prime time news”. Printre acestea ar fi, potrivit Atlantic Wire:

 

Winning the Los Angeles Country Straw Poll last week, with more votes than Mitt Romney and Herman Cain combined.

 

On October 8, winning the Values Voter straw poll in Washington, D.C.

 

Raising $8.3 million in the third quarter, putting his fundraising clout way ahead of other second-tier candidates such as Herman Cain, who raised $2.8 million in the quarter, Michele Bachmann, who raised $4.1 million, and Rick Santorum, who raised less than $1 million.

 

Winning the California Republican Party straw poll in September.

Taking a close second in the Ames straw poll in Iowa in August behind Congresswoman Michele Bachmann.

 

Atunci, care ar fi motivele pentru care Raul Paul nu este o poveste pentru media americana? O singura tema nu a fost preluat nici macar diluat de contracandidatii sai: pozitia sa non-interventionista in problemele de politica externa. De altfel, Jon Stewart in ultimul interviu pe care i l-a luat la Daily Show, i-a si sugerat, ironic evident la adresa presei si a electoratului partidului republican, o miscare menita a-i garanta nominalizarea: sa anunte ca prima masura pe care o va lua ca presedinte va fi invadarea Iranului. Invadare finantata din banii tipariti de Fed, evident!

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner