Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs
Tempora. Adaptare ecologist-hippie PDF Imprimare Email
Polemici
Scris de Ninel Ganea   
Miercuri, 23 Mai 2012 23:00

caragialeAcum cativa ani, unul dintre cei mai de seama studenti ai Facultatii de Filozofie, era tanarul Remus Cernea. Inteligenta vie, caracter de bronz, temperament de erou.

“Am început să practic karate in ilegalitate, in ianuarie ‘89. Apoi, ma crezi sau nu, cu cateva saptamani inainte de revolutie, am vrut cu trei prieteni sa facem o organizatie, sa aruncam cu oua in panourile cu Ceausescu. Nu am mai apucat. Pe 21 decembrie am vrut sa ies in stradă, insa mama m-a inchis în casă …. Mai tarziu, am stat in Belgrad sub bombardamente, am vazut o racheta venind spre mine. Nu ma tem si sunt dispus sa-mi pun pielea la bataie pentru ca sunt foarte constient ca altfel nu se poate”.

Se-ntelege ca, posedand astfel de calitati, Remus Cernea trebuia sa ajunga in fruntea camarazilor lui. El conducea toate miscarile tinerimii. De cate ori generatia sa, nemaiputand sta indiferenta fata de imprejurarile politice, se hotara sa-si spuna si ea cuvantul ei, Remus Cernea ii strangea randurile, o organiza, o imbarbata, o inflacara.

Initiind numeroase actiuni civice, am protestat fata de abuzuri ale autoritatilor, am aparat libertatea de exprimare, de constiinta si religie, drepturile omului, avand ca adversar tocmai actuala clasa politica”

Acesta era Remus Cernea... Si cu toata prodigioasa lui activitate de tribun politic, el nu si-a neglijat studiile decat foarte putin. A frecventat regulat cursurile la Universitate sapte-opt ani.

“Citeam foarte mult, iar cand parintii ma trimiteau la culcare citeam sub plapuma la veioza. Acum viziunea mea asupra vietii este undeva intre luciditatea lui Cioran, intre vointa de a face si de aschimba a lui Nietzsche si mitul lui Sisif al lui Albert Camus”

Spre a da o idee despre Remus Cernea si despre activitatea lui de tribun al tinerimii, nu voi face fraze pompoase; ma voi margini a reproduce cateva pasaje din gandurile sale:

„Eu nu am spus că mă voi sinucide. Eu am spus „Remus Cernea îi va da foc lui Remus Cernea”. Era o formă de promovare pe care o întâlnim şi în reclamele uzuale. Evident că o astfel de reclamă nu o interpretezi literal. O iei ca pe o metaforă. Eram la capătul a 55 de zile de cenzură, în care nu existau ştiri despre candidatura mea la prezidenţiale.

În aceste condiţii devine absolut necesară sprijinirea unei alternative la actuala clasă politică infantilă care nu face decât să continue logica iresponsabilă dovedită în repetate rânduri”

Incet-incet am inceput sa uit de numele altadata atat de celebru, si era firesc lucru sa-l uit fiindca nu mai ma-mpiedicam de el la tot pasul. De mult acum il uitasem de tot. Era timpul turbure. Chestiuni politice acute; criza economica, agricola, finantiara; calcari mai mult sau mai putin grave ale pactului fundamental – toate acestea iritasera mult opinia publica.

Ieri, presa noastra a titrat: co-preşedintele Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni, Remus Cernea, a fost numit consilier al premierului Victor Ponta.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Recomandam

Banner

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner