Energy Report

Energy_Report
Video Gaga PDF Imprimare Email
Religie
Scris de Ninel Ganea   
Miercuri, 15 August 2012 22:50

gagaAcum e sigur. Guvernul Romaniei a platit pentru a-si pune frunza publicitara pe afisul lui Lady Gaga, insa nu pare ca ar avea mari probleme de constiinta cu aceasta asociere. In fond, ne promovam tara, lumea va veni buluc sa se holbeze la scamatoriile oculte ale “artistei” si, pana la urma, scopul scuza mijloacele. E si asta o forma de sincronizare culturala, pe care ar fi pacat sa nu o incercam in eforturile noastre de a prinde din urma progresul.

Vor veni milioane de turisti insetati de sange si simbologie satanica, ca doar suntem in tara lui Dracula. Si apoi nici nu conteaza de ce vin. Pentru ca vor cheltui bani, va creste consumul, economia o va lua din loc, iar lumea se va linisti in final cand va vedea beneficiile monetare (?) ale acestui concert. In context, ce releventa mai au mesajele transmise si povestea spusa de cantareata?!


De obicei, ochiul obosit de videodrom observa in clipurile “artistei” doar anumite excentricitati, iar ele sunt puse pe seama dorintei de a soca burghezia.O alta forma de a iesi din statistica mediocritatii artistice. Insa, asa cum au observat mai multi cercetatori, exista anumite teme recurente care jaloneaza in permanenta imaginile: Baphomet, “the all-seeing eye”, Metropolis, un anticrestinism violent, etc. Dezvoltarile stilistice sunt foarte elaborate, presupun o cunoastere amanuntita a ocultismului, si e de presupus ca nu au aparut ca o pura intamplare in vagabondajul imaginatiei. Pentru indivizii inca sanatosi la minte, lumea cantaretei nu arata incurajator cu demonii ei sadomasochisti, crucifixe spanzurate, sclavi sexuali si multe alte grozavii sangeroase. (Una din constantele lumii “artistice” contemporane o constituie blasfemierea simbolurilor crestine, dupa cum se poate vedea si dintr-o expozitie recenta, stipendiata de ICR).

Mesajele din clipuri sunt intregite de declaratii ce nu lasa loc de echivoc. Recent, Gaga si-a lansat un parfum, “Fame” , care contine un esantion din sangele ei si lichid seminal de la un donator necunoscut, plus un extract de Belladona, o planta extrem de toxica. “E ca si cum m-ai avea pe mine pe piele. Am vrut sa extrag un fel de sentiment si simt al sangelui din structurile moleculare…Acesta este parfumul, dar nu miroase asa. Miroase, de fapt, ca o tarfa de lux”, declara cantareata.

Tot scenariul acesta al celebritatii seamana destul de mult cu cel din spatele unei alte “artiste” celebre, Madonna. Si atunci am avut parte de un videoclip blasfemiator “Like a prayer”, in care un Isus negru era sedus pe fundalul unor cruci in flacari, de un conflict cu Vaticanul, de o lansare a unui parfum scandalos. Pare ca nu s-a schimbat decat intenstitatea mesajului. Giumbuslucurile demonice ale Madonnei nu ne mai socheaza pentru ca in locul lor s-au instalat confortabil asteptarile unor senzatii mai tari oferite de Gaga sau cine o fi pe acolo. In aceste conditii, nu pot sa nu ma intreb ce va urma in continuare, daca simturile noastre morale s-au blegit intr-o asemenea masura si tot ce facem este de a astepta blazati urmatorul “artist” original?

Cat priveste guvernul tarii, el ar sponsoriza orice i-ar aduce voturi sau ii dicteaza diverse grupuri cu influenta. Lady Gaga, meciuri de box, Red Hot Chilli Peppers, sportivi, ponei cu zvastica, graffiti. Merge…

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Recomandam

Banner

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner