Energy Report

Energy_Report
A 30-a duminică după Rusalii PDF Imprimare Email
Religie
Scris de Arhiep. Andrei Rimarenko   
Marţi, 18 Decembrie 2018 09:52

theophan3Apostolul Pavel în Epistola sa către Efeseni spune „Fraţilor, fiecăruia dintre noi i s-a dat harul după măsura darului lui Hristos. Pentru aceea zice: «Suindu-Se la înălţime, a robit robime şi a dat daruri oamenilor». Iar aceea că: «S-a suit» - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părţile cele mai de jos ale pământului? Cel ce S-a pogorât, Acela este Care S-a suit mai presus de toate cerurile, ca pe toate să le umple. Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii prooroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători, spre desăvârşirea sfinţilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos.” (Efes. 4:7, 11-13) Iar citirea din Evanghelia de duminica aceasta se termină cu următoarele cuvinte: „De atunci a început Iisus să propovăduiască şi să spună: Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor.” (Mt. 4:17)

La Crăciun primim harul adopției. În Ziua Tăierii Împrejur primim începutul unui nou an. De Bobotează ni se arată țelul întregii noastre vieți și ni se dă Harul, care ne ajută să atingem acest țel: „Şi iată glas din ceruri zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit.” Iar Apostolul rezumă toate acestea: „Fraţilor, fiecăruia dintre noi i s-a dat harul după măsura darului lui Hristos.” Apostolul ne arată și unde trebuie să căutăm întărire și sprijin – în Biserica lui Hristos. „Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii prooroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători”.

„Acest adevăr este cunoscut de către cei care fără egoism merg pe calea Domnului, fără să-și plângă de milă, luptând cu dușmanii mântuirii. La păstorii lor vor găsi întotdeauna ajutor și sfat bun, în timp ce dacă îi privești din exterior nici măcar nu te-ai aștepta la așa ceva. Pentru că ei nu vin la oameni ci la Domnul, care prin acești oameni este întotdeauna gată să conducă și să sfătuiască pe toți cei care sincer și cu credință caută ajutor de la El. Țelul final este ‘Spre desăvârşirea sfinţilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos’”, spune Episcopul Teofan Zăvorâtul.

Priviți cât de mult ni se dă. Și ce se așteaptă de la noi? Un singur efort al voinței – Pocăința! Dar chiar și aici Sfânta Biserică ne ajută, începând cu săptămânile pregătitoare pentru Marele Post. Să stăm cu trezvie și să ne frângem voința.

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Recomandam

Banner

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner